Yurt Dışı Portfolyo Hazırlık Dersleri

Atölye20 yurt dışı portfolyo hazırlık derslerinde hedefimiz, öğrencinin kendi vizyonunu en doğru şekilde aktarabilmesini, hayal ettiği projeyi malzeme engeline takılmaksızın hazırlamasını sağlamak.
Programa katılan öğrencilerimizin hedeflerini, başvuru yapacağı üniversitenin taleplerini göz önünde bulundurarak kişiye özel bir eğitim programı oluşturuyoruz. Örneğin, moda tasarım bölümü ile ilgilenen öğrencimiz için temel çizim, perspektif, renk gibi temel konularla başlayıp, moda teknik çizimi ile devam ediyoruz. Grafik tasarım ile ilgili ise temel konularla başlayıp, dijital ağırlıklı çizimle ilerliyoruz.
Proje aşamasında ise, öğrenci hayal edip tasarladığı projeyi gereken malzemeler ile hayata geçiriyoruz. Proje aşamasında ise farkımız çamur, baskı resim, metal, beton konularında uzman eğitmenlerin de yardımı ile maket oluşturabiliyor olmamız. Aynı zamanda öğrenciyi, Adobe programları ve bilgisayar ortamında video ve görsel hazırlamaya kadar her tür imkanımız vardır.

Proje hazırlandıktan sonra dijital ortamda proje hazırlama, sunum dosyasını oluşturma gibi konularda da öğrencilerimizi destekliyoruz.

Portfolyo Hazırlığı Kime yöneliktir?

Yurt dışında resim, heykel, grafik tasarım, tekstil ve moda tasarımı, iç mimarlık, mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı gibi bölümlerde lisans ve Master okumayı hedefleyen öğrencilere yöneliktir. Ayrıca, Türkiye’de portfolyo isteyen bölümler için de çalışmalar yapılmaktadır.
Portfolyo hazırlığı derslerine lisans için Lise 1’den itibaren, Master ve yüksek lisans için ise üniversite öğrencileri katılabilirler.

Portfolyo Hazırlığında Nelere Dikkat Edilmeli?

Üniversitenin tarzına ve beklentisine yönelik hazırlanmalı
Yapılan proje ana fikri etrafında örülen detay çalışmalara yer verilmeli
Dosya içerisinde yer alan çalışmaların öğrencinin gelişimini ortaya koyuyor olmalı.
Dosya içerisinde bulunan final projenin öğrencinin tarzını yansıtmalı ve özgün olmalı.

Portfolyo Nasıl Hazırlanır?

Öğrencinin seçtiği proje öncelikle başvuracağı okula ve bölüme uyumlu olmalıdır. Örneğin, öğrenci endüstriyel tasarım bölümüne başvuru yapacak ise kendi tasarladığı teknik çizimler ile tasarımını hayata geçirilmesi okula burs ile kabul alma şansını artırır. Ya da iç mimarlık bölümü ise mekan çizimlerinin yanı sıra maket yapımı okula kabul almanın yanı sıra burs kazanma oranını artırmakta.

Atölye20 Portfolyo Hazırlık Kursunun Farkı Nedir?

Atölye20 Kültür Sanat topluluğu içerisinde bulunan Heykel, demir, ahşap ve beton, baskı resim atölyeleri, portfolyo hazırlayan öğrencilerin proje oluşturma aşamasında da destekler. Kullanılan farklı malzemelerle profesyonel bir maket oluşturmak, hem öğrencinin projesini hayal ettiği gibi yansıtmasını sağlar hem de hayal ettiği bölüme burs ile kabul alma şansını artırır.

Eğitim Dili: Türkçe, Almanca, İngilizce, Farsça

Eğitmenler : Deniz Coşkun, Atilla Saban, Almıla Karay

Atölyemiz hafta sonları 11:00 – 17:00 saatleri arası yapılmaktadır.

Atölye derslerine katılmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Deniz Coşkun

1978’de İstanbulda doğdu. 1996’da Tarsus Amerikan Koleji’nden, 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. 2003 yılında kendi şirketini kurana kadar yurt içi ve yurt dışında çeşitli firmalarda 3 boyutlu modelleme , karakter tasarımları ve animasyonlar yaptı. 2016 yılına kadar kendi kurduğu Ka-BUM! Görsel Sanatlar ve RENDERPARK şirketlerinde dijital medya alanlarında projeler geliştirdi ve uyguladı.

2016 yılında Sevgi Karay ile Atölye20 Buluşma Noktası’nı kurdu. Burada Kültür-Sanat alanında projeler geliştirmekte ve yürütmektedir.

2017 yılında Almıla Karay ve Can Duru’yu da yanına alarak  Gezici Atölye Projesi ile, karavanla Türkiye’nin sahil şeritlerini dolaştı, çocuklara ve gençlere ücretsiz tasarım atölyeleri düzenledi.

Deniz Coşkun, Atölye20’de çocuklara özel tasarım atölyeleri geliştirmekte, ve ayrıca yetişkinler için malzeme araştırması yapmakta ve uygulama yöntemleri geliştirmektedir.

 

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladıktan sonra 2016-2021 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümün de eğitimine devam etti. İlk kişisel sergisini 2017 yılında Karlan&Dein Art Gallery’ de açtıktan sonra bir takım karma sergilere hazırlandı. Akademi eğitimi devam ederken ressam Mahir Güvenin asistanlığını yaparken aynı zamanda orada bulunan öğrencilere eğitim verdi. Bu sürecin yanı sıra Selahattin Aydın, Süleyman Çağlayan, Yusuf Ziya Aygen, Oğuz Ege gibi bir çok sanatçı ile çalıştı. Şu anda çalışmalarına Atölye20 Kültür ve Sanat Buluşma Noktası’nda devam etmektedir.

Almıla Karay

2001 yılında İstanbul’da doğdu ve 2020 yılında Açı Lisesi’nden mezun oldu. Çizim eğitimini Mahir Güven ve Atilla Saban’dan aldı, yetenek sınavı ile birincilikle kazandığı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. Atölye20 kapsamında Deniz Coşkun, Sevgi ve Hayri Karay’ın önderliğinde çalışmalarını sürdürmektedir. Atölye20’de Web Manager ve Çizim Eğitmeni olarak çalışmaktadır. Kişisel sanat çalışmalarını Atölye20’de yapmaktadır.

 

  • Sepetiniz boş...