Terazi Plastik Jimnastik

Yaşantımızda dengelenip, plastik öğrenip, beynimizle ve vücudumuzla farklı düşünme jimnastiği yapacağız

Ne yapacağız ? : Plastik poşetten asılabilir saksı üretimi.

Plastiğin çevremize etkisi üzerine kısa bir sunum ile başlayacağız. Deniz ve okyanuslarımızdaki plastik atıkların deniz canlılarına verdiği zarardan, tükettiğimiz plastik malzemelerin fazlalığından, tüketim kültürümüzün hızından ve aşırılığından bahsedeceğiz.  Geri dönüşüm ve plastikten vazgeçme alışkanlıklarına değineceğiz.  Ardından hepbirlikte uygulamaya geçeceğiz. İlk önce plastiğin ısı ile değişimini göstereceğiz. Ardından malzemeye nasıl davranabileceklerinde dair konulara değineceğiz ve kendi tasarımlarını yapmaya başlayacaklar.  İstedikleri şekil ve büyüklükte bitki saksıları hazırlayacağız. Atölye yapılan saksıların altına minik delikler açmamız ve bitkilerimizi ekmemizle sonlanacak. Herkese plastik kullanımlarını azaltmaları için hazırlanmış minik broşürler, yaptıklarımızı açıklayan bir klavuz, kullanmaları için birer alışveriş filesi ve bitki tohumları hediye verilecek, ve atölye sonlanacak.

Herkese hediye: 

Alışveriş filesi

Bitki tohumları

Plastik azaltma kılavuzu

Plastik poşetten saksı yapım kılavuzu

Kullanılacak Malzemeler :  Plastik poşetler, makas, ütü, yağlı kağıtlar, cetveller, kalemler, boya malzemeleri, toprak, dikilebilir minik bitkiler

Eğitmen : İrem Çetinor

Amerika’da Maryland Institute Collage of Art’da güzel sanatlar fakültesi ve grafik tasarım bölümlerini eş zamanlı bitiren İrem Çetinor, uzun bir süre atölyesinde plastik malzemeleri eriterek resim ve heykeller üretiyor.  2012 yılında bu malzemenin insana ve çevreye verebileceği zararları incelemeye başlıyor.

Geri dönüşüm, atık malzemeler, seri üretim ve tüketim kültürü üzerine yoğunlaşan tasarımcı, ürettiği sanat ve tasarım işlerini çevre ve öz bilinç için kullanılabilecek birer araç haline getiriyor.

Çetinor an itibariyle İstanbul’da yaşıyor ve bilinçli tasarım adını verdiği çalışmalarının yanı sıra, çocuklar için oluşturduğu kişisel farkındalık yaratacak sosyal üretim etkinlikleri yapmaya devam etmekte.

Yaş Grubu: 8-14

Katılımcı Sayısı: 8

Tarih: 21 Temmuz 2018 ve 4 Ağustos 2018 14:00-16:30

Katılım Ücreti: Tek sefer 120 TL

  • Sepetiniz boş...